KORONA PREVARILA PCR TEST! Pojavio se novi soj nevidljiv u brisu!

Autor: Republika

Svet

19.03.2021

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U francuskom regionu Bretanja pokrenuta je istraga nakon što je genomskim sekvenciranjem otkriveno osam nosilaca nove varijante virusa korona u grupi od 79 zaraženih pacijenata u gradu Lanionu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Korona prevarila PCR test

Francuski ministar zdravlja rekao je da se ne čini da je ta nova varijanta zaraznija ili da uzrokuje teži oblik bolesti kovid 19, ali su francuski medicinski zvaničnici izrazili zabrinutost zbog činjenice da ta nova varijanta izbegava otkrivanje standardnim PCR testovima.

Belgijski virusolog Steven Van Guš objasnio je da je osam pacijenata pokazivalo uobičajene simptome bolesti kovid 19, ali su PCR testovi uporno pokazivali negativne rezultate, piše Njuz medikal.

Pojava nove varijante dolazi u trenutku kad Francuska beleži porast zaraženih, a predsednik Emanuel Makron upozorava na nove mere zatvaranja u narednih nekoliko dana.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Svetska zdravstvena organizacija kategorisala je novu varijantu kao „varijantu pod istragom“, a ne kao „zabrinjavajuću varijantu“, što je bio slučaj kod britanske, južnoafričke i brazilske varijante.

Guš je naglasio da postoji mnogo različitih testova u različitim laboratorijima te da je moguće da pojedini testovi imaju problem sa otkrivanjem određene varijante novog virusa korona, ali da dobri testovi obično ne otkrivaju samo jedan specifičan deo virusa. Testovi obično otkrivaju jedan do tri različita dela virusa.

U međuvremenu francuske vlasti sprovode nužno praćenje stanja i mere podrške zdravstvenom sistemu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

19.03.2021 16:10

Jadan ljudski rod.