PRODUŽAVA SE LOKDAUN U NEMAČKOJ? Angela Merkel u ponedeljak donosi odluku

Autor: Republika/Tanjug

Svet

19.03.2021

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ministar zdravlja Jens Špan umanjio je nadanja da će ograničenja povodom korona virusa biti uskoro ukinuta, navodeći da bi, zbog porasta zaražavanja, mere za suzbijanje širenja virusa mogle biti ponovo uvedene.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

- Povećanje broja slučajeva može značiti da ne možemo preduzeti dalje korake ka otvaranju u narednim nedeljama. Naprotiv, možda ćemo čak morati da napravimo korak unazad - rekao je Špan na jednoj konferenciji, a prenosi agencija Rojters.

Nemačka kancelarka Angela Merkel trebalo bi u ponedeljak da se sastane sa liderima 16 nemačkih saveznih država kako bi razgovarali o tome da li produžiti zaključavanje koje je na snazi od sredine decembra.

Broj slučajeva zaraze koronavirusom je u porastu poslednjih nedelja. Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj porastao je za 17.482 na 2.629.750, prema podacima nemačkog instituta "Robert Koh", dok je broj prijavljenih žrtava porastao za 226 na 74.358.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading