SRBIN NA FBI LISTI NAJTRAŽENIJIH TERORISTA! Uhapšen na granici sa Meksikom

Autor: republika

Svet

17.03.2021

10:29

Četiri osobe sa liste terorista FBI uhapšene su na južnoj granici Sjedinjenih Američkih Država od oktobra prošle godine, javljaju američki mediji

Tanjug/AP
FBI

Kako se navodi, tri osobe su iz Jemena, a četvrta je iz Srbije, potvrdila je Agencija za carinu i zaštitu granice, a javlja Axios.

Lista terorista sadrži imena osoba za koje se "zna ili se osnovano sumnja da su umešane u terorističke aktivnosti", piše u izveštaju.

Ovo otkriće usledilo je pošto su članovi Republikanske partije u ponedeljak posetili granicu na jugu i kazali da osumnjičeni teroristi koriste taj prolaz zajedno sa na desetine hiljada migranata koji obično dolaze iz Meksika i Centralne Amerike.

- Individue koje imamo na našoj listi za terorizam sada počinju da koriste južnu granicu. Moramo da se probudimo - kazao je član Republikanske partije Džon Katko, a prenosi "New York Post".

U poslednje dve godine manje od četiri osobe sa liste terorista uhapšene su na granici, kaže neimenovani izvori za Axios. Kako se navodi, šest osoba iz Jemena i Bangladeša lišeno je slobode 2018. godine.

U izveštaju stoji da je u 2017. godini više od 3.700 ljudi sa liste zaustavljeno od strane Ministarstva unutrašnje bezbednosti i to uglavnom na aerodromima.

 

Komentari (0)

Loading