UBIO SE ERDOGANOV TELOHRANITELJ! U oproštajnom pismo naveo da ne želi šefove na sahrani!

Autor: Republika

Svet

16.03.2021

20:21

Policajac Mehmet Ali Bulut, stacioniran u Upravi za predsedničku zaštitu, otkriven je u utorak mrtav u svom stanu, u onome što je okarakterisano kao samoubistvo, izvestili su turski mediji.

Tanjug/AP

Kolege policajca Buluta otkrile su njegovo telo kada su otišli ​​u njegov stan da ga provere nakon što se nije pojavio na poslu, a telefon mu je bio isključen.

- Sigurno je najbolje da vređate svoje osoblje, pretite mu, otpuštate ga, ponižavate i pretvarate da su lažovi - rekao je Bulut u rukom napisanoj belešci.

- Svaki čovek ima svoj ponos i nisam mogao da trpim te reči.

Predsednikov telohranitelj citirao je dve osobe sa inicijalima C.B. i A.O., rekavši:

- Voleo bih da ste se dobro ponašali prema svojim zaposlenima i pitali ih kako su.

Žrtva je takođe rekla da ne želi da mu nadređeni prisustvuje sahrani, osim jednog šefa policije.

Zamenik predsednika opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Murat Bakan podneo je parlamentarni upit ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu da odgovori na pitanje koliko je policajaca izvršilo samoubistvo. Bakan je pomenuo još dvojicu policajaca, Halila Akaia i Etema Damdevirena, koji su izvršili samoubistvo u januaru, odnosno martu.

- Ova deca, u najboljem redu svog života, žele da postanu policajci, a zatim izvrše samoubistvo. Šta ih gura da odustanu od sopstvenog života?  - upitao je zamenik obraćajući se Sojluu.

Bakan je rekao da su se u svim slučajevima policijskih samoubistava koja su do danas postala javna, policajci žalili na uznemiravanje nadređenih i pitali da li su istražena imena koja su policajci citirali u svojim samoubilačkim beleškama.

 

 

Komentari (0)

Loading