(FOTO) SKANDALOZNA KARIKATURA ČASOPISA "ŠARLI EBDO": Iskoristili smrt Džordža Flojda kako bi ismevali Megan Markl!

Autor:

Svet

13.03.2021

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski magazin "Šarli Ebdo" izazvao je bes nakon što je iskoristio smrt DŽordža Flojda da bi se narugao tvrdnjama Megan Markl o rasizmu na britanskom dvoru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljevska porodica

Satirični magazin objavio je naslovnu stranu na kojoj je prikazana karikatura kraljice koja kleči na vratu Megan Markl, što je referenca na smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je na taj način usmrtio beli policajac, piše britanski list "The Sun", a prenosi Tanjug.

Naslov na naslovnoj stranici glasio je: "Zašto je Megan napustila Bakingem”, a u balončiću iznad Megan piše "jer više nisam mogla da dišem“.

List "The Sun" odlučio je da ne objavljuje naslovnicu časopisa.

U maju prošle godine četiri policajca su 46-godišnjeg Flojda prikovala za zemlju, a zatim je Derek Šovin klečao na njegovom vratu skoro devet minuta, uprkos tome što je Flojd govorio da ne može da diše.

Nova naslovna strana "Šarli Ebdoa" usledila je nakon što je Megan Markl rekla da sin nje i princa Harija Arči nije postao princ nakon "zabrinutosti i razgovora" o tome "koliko će njegova koža biti tamna kad se rodi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading