Premijer Francuske: Sitaucija u Parizu teška, spremamo nove mere

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.03.2021

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski premijer Žan Kasteks saopštio je danas da je epidemiološka situacija u regionu Pariza izuzetno teška i da su vlasti spremne za uvođenje novih mera, ali nije najavio pooštravanje policijskog časa ili novo regionalno zaključavanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Pozivam sve, a posebno one koji žive u glavnom gradu, da budu izuzetno oprezni, nose maske i poštuju socijalno distanciranje. Cilj je da se smanji pritisak na bolnički sistem - rekao je Kasteks tokom posete bolnici, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je broj obolelih od kovida 19 u jedinicama intenzivne nege na nivou cele zemlje u petak premašio 4.000 prvi put od 26. novembra, a da je od toga skoro 1.100 pacijenata na odeljenjima za intenzivnu negu u regionu Pariza, dok zdravstveni zvaničnici poručuju da su ona blizu preopterećenja.


Rojters prenosi da je francuski program imunizacije protiv kovida 19 otežan logističkim poteškoćama i problemima sa kašnjenjem isporuka vakcina.

Kasteks je poručio da se kampanja ubrzava, i da je tokom jučerašnjeg dana sprovedeno 329.326 vakcinacija, što je novi rekord, kao i da je prema zvaničnim podacima do petka 4,9 miliona ljudi ili 7,2 odsto francuskog stanovništva primilo prvu dozu, a 2,2 miliona potpuno imunizovano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading