BICIKLOM OBIŠAO SVET, A AUTOBUS GA UBIO ISPRED SOPSTVENE KUĆE! Tragičan kraj izraelskog avanturiste

Autor: Republika

Svet

13.03.2021

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roi Sadan prešao je biciklom na desetine hiljada kilometara širom planete, ali ga je u njegovim pohodima zaustavila tragedija koja se dogodila neposredno ispred njegovog doma na severu Izraela.

RepublikaFoto: Printscreen/facebook
Roi Sadan 

Sportista i avanturista Roi Sadan zvani Jinji (39), koji je biciklom prošao gotovo čitav svet i preživeo pad s 500 metara visoke planine u Indiji, preminuo je nakon što ga je autobus udario nedaleko od njegove kuće na severu Izraela. 

Jinji je primljen u medicinski centar u Nahariji u veoma teškom stanju, a kako izveštavaju izraelski mediji, povređen je baš dok je vozio bicikl. Lekari su mu se satima borili za život, ali sve je bilo uzalud.

Sadan je od 2007. do 2011. biciklirao kroz 42 zemlje na šest kontinenata. Za Jerusalem Post je 2010. godine izjavio da je bicikl njegov život, ali da na svojim putovanjima dobija epitet ambasadora. 

- Dok vozim bicikl po kontinentima, nisam sam. Posećujem izraelske ambasade širom sveta, držim predavanja u školama i govorim svetu o Izraelu... Neki me zovu ambasadorom na točkovima - govorio je Sadan. 

RepublikaFoto: Printscreen/facebook
Roi Sadan bio je poznat i kao ambasador na točkovima

Inače, taj avanturista je biciklom išao od severne Aljaske niz zapadnu obalu Severne, zatim Srednje, pa Južne Amerike. Potom je vozio od vrha Južne Afrike do Etiopije. Nakon toga je u Izraelu napravio dvonedeljnu pauzu.

U narednoj etapi je prošao preko Evrope, Turske, Uzbekistana, pa sve do Kine, a u poslednjoj svetskoj vožnji biciklirao je 10.000 kilometara kroz Australiju. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading