RUSKA VOJSKA DOBILA POJAČANJE: Stigao najnoviji lovac MiG-35S!

Autor:

Svet

12.03.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile su nove višenamenske lovce MiG-35S, navodi se u infografici koja je objavljena u listu "Crvena zvezda".

Foto: youtube.com/Sila sa Istoka

- U skladu sa državnom narudžbinom, vojsci su isporučeni avioni MiG-35S - precizirano je, između ostalog, u saopštenju.

Lovci su predati Ministarstvu odbrane Rusije pre roka, jer je u avgustu 2019. godine zamenik glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Dronov saopštio je da bi se državna testiranja lovca MiG-35 trebalo da završe do kraja 2021. godine.

MiG-35S je najnoviji vazduhoplovni sistem, napravljen uz primenu tehnologije lovca pete generacije. Predviđen je za uništavanje vazdušnih meta u bilo koje vreme dana i u bilo kakvim vremenskim uslovima, kao i za uništavanje različitih kopnenih i nadvodnih meta.

Među prednostima lovca tvorci ističu manju uočljivost za radare, radar sa aktivnom faznom antenskom rešetkom, sistem za označavanje meta koji je montiran na kacigi pilota, nove motore sa povećanim potiskom, mogućnost vršenja uloge tankera. Novi avion može koristiti sve vrste navođenih i nenavođenih raketa, kao i najnovije navođene bombe. Posadu lovca čini jedna ili dve osobe, maksimalna težina prilikom poletanja je 24,5 tona, a dostiže maksimalnu brzinu od 2,1 hiljada kilometara na sat, prenosi Sputnik.

Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko i šef Ujedinjene korporacije za izgradnju aviona Jurij Sljusar potpisali su 2018. godine ugovor o nabavci šest aviona MiG-35 do 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading