BRIGA IH I ZA DETE! Brutalna češka policija, muškarca tokom šetnje sa sinom oborili na zemlju i priveli jer nema masku (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

12.03.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenici iz Uherskog Hradište našli su se meti kritika zbog intervencije u sredu kada su brutalno oborili na zemlju i uhapsili muškarca jer nije imao masku na licu.

RepublikaFoto: Tviter/printscreen
BRIGA IH I ZA DETE! Pored mališana, oca oborili na zemlju jer nema masku

Muškarac je šetao sa detetom kada se dogodio incident. U sledećem trenutku policajci su  muškarca oborili na pločnik i legli preko njega dok je dete neutešno plakalo pokušavajući da odbrani oca.

Dete je u naručje uzela radnica obližnjeg lokala i pokušala da ga smiri, a policajci su davili muškarca dok su prolaznici gledali.

Prema rečima gradonačelnika Stanislava Blahe (ODS), oba policajca trenutno nisu u službi.

- Žao nam je što je dete prisustvovalo tome, ali pre nego što donesem ishitrene zaključke, prvo ću istražiti šta se zaista dogodilo i šta je prethodilo incidentu - dodao je.

Navodno, muškarac je više odbio da dokaže svoj identitet i nosi masku. Pored toga, prema rečima policajaca, pokušao je da napusti mesto na kome se sve dešavalo.

Od ponedeljka, 1. marta 2021. godine, maske su obavezne u naseljenim mestima. Na najrizičnijim mestima, poput prodavnica ili javnog prevoza, dve hirurške maske više nisu opcija. Ljudi moraju da  nositi barem masku sa oznakom FFP2 ili masku nano-filtera. Obaveza je da se nosi i na radnom mestu: Zaposleni mogu da je skinu samo ako su sami na svom radnom mestu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading