PUTIN UDARIO NA TVITER! Rusija uvodi državne restrikcije društvenoj mreži

Autor: Republika

Svet

10.03.2021

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska federalna agencija za nadzor elektronskih medija i komunikacije Roskomnadzor danas je saopštila da će uvesti restrikcije na mreži Tviter tako što će usporiti protok informacija, optuživši administraciju Tvitera da ni nakon više upozorenja nije uklonila zabranjene sadržaje sa svog sajta

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tviter

Iz Roskomnadzora je upozoreno da će Tviter, koji masovno koriste pristalice ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog biti potpuno blokiran, jer je samo danas objavljeno više od 3.000 postova sa nelegalnim sadržajem.

Usporavanje Tvitera biće primenjeno na 100 odsto mobilnih i na 50 odsto ne-mobilnih aplikacija, a ukoliko Tviter produži da ignoriše zahteve utemeljene u zakonu, bićemo prinuđeni da u potpunosti blokiramo tu društvenu mrežu - saopšteno je iz Roskomnadzora, prenosi Rojters.


Tviter nije do sada reagovao na odluku Moskve koja nastoji da uspostavi veći stepen kontrole nad američkim društvenim mrežama u Rusiji jer, navodno "diskriminišu" ruske internet platforme i objavljuju zabranjene sadržaje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading