PLAN ZA UDAR NA BRITANSKU KRALJEVSKU PORODICU SKOVAN JE U AMERICI?! Evo šta se krije iza intervjua Harija i Megan Markl

Autor: Republika

Svet

10.03.2021

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugovor o davanju intervjua ameročkoj voditeljki Opri Vinfri princ Hari njegova supruga Megan Markl potpisali su mnogo pre odlaska iz Britanije, što, smatra Siniša Ljepojević, ide u prilog činjenici da je sve detaljno isplanirano.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta II 

Eksplozivni intervju britanskog princa Harija i njegove supruge, Amerikanke Megan Markl, koji su dali čuvenoj voditeljki Opri Vinfri, ne prestaje da izaziva pažnju širom sveta budući da su izneli ozbiljne optužbe na račun kraljevske porodice, a dugogodišnji dopisnik srpskih medija iz Velike Britanije Siniša Ljepojević veruje da se iza svega toga krije projekat rušenja Bakingema, skovan u Americi. 

Ljepojević, naime, u intervjuu za Sputnjik tvrdi da ispovest koju su u SAD dali vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Megan i Hari, ne može da ima većih posledica po britansku monarhiju na duži rok, ali može da dovede do urušavanja kraljevskog autoriteta i to posebno kada kraljice Elizabete više ne bude

- Posledice intervjua će, pre svega, biti kratkoročne u smislu skandala – imaće posledice na odnose u kraljevskoj kući, ali ne i na samu monarhiju. Problem, međutim, nije u tome šta je sve izrekla Megan, već učešće u svemu tome Harija, mlađeg sina britanskog prestolonaslednika - naglasio je Ljepojević i podsetio da je prinčevski par na račun porodice izneo niz optužbi, od onih da su se njeni pojedini članovi raspitivali o boji kože njihovog tada još nerođenog deteta, do toga da se unutar Bakingemske palate nije našao niko da joj pomogne i pruži podršku u trenucima kada je zbog stalnih napada imala i suicidalne misli.

RepublikaFoto: youtube.com/CBS
Princ Hari i Megan Markl zaprepastili su svet svojim tvrdnjama

- Suština je da je u čitavom ovom projektu napravljena greška, što su oni indirektno napali kraljicu i sada pokušavaju da tvrde na to nisu učinili. U Britaniji možete napadati svakoga, ali kraljica je za većinu ljudi, čak i za one koji su protiv monarhije, poseban status. Zato je većinsko raspoloženje u javnosti ogorčenje. I nisu toliko ljuti na Megan koliko na Harija. Njegov postupak tumače ne kao zaštitu supruge, nego kao izdaju porodice, što je mnogo ozbiljnija stvar - objasnio je još Ljepojević i istakao da atoritet kraljice Elizabete II u Britaniji ne može da uruši niko.

- Ona je na vlasti jako dugo i ima poseban status kao malo koji monarh; međutim, moguće je da će njeni naslednici, princ Čarls i njegov sin Vilijam imati manje autoriteta. To opet ne znači da će i sama monarhija biti urušena - naglasio je novinar.

Prema njegovim rečima, da se radi o projektu, govore i činjenice da je ugovor o intervjuu potpisan pre nego što je par uopšte napustio Britaniju. Uz to, kako je primetio, očigledno je da u onome što Megan izgovara ima nekoliko neistina, što pokazuje da ni ona, a ni onaj ko ju je spremao za intervju ne poznaju protokol britanske kraljevske kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari i Megan u intervjuu nisu nijednom direktno napali kraljicu

- Osnovna laž je da njihov sin nije dobio titulu princa zbog toga što se sumnjalo u njegovu boju kože. To je potpuna laž. Postoji pravilo da vladajući monarh ne može dodeljivati titule svojim praunucima, nego samo svojoj deci i unucima. U prevodu, samo princ Čarls, kada bude kralj, može dati titulu Harijevom sinu kao svom unuku. To su pravila koja imaju snagu zakona - objasnio je Ljepojević i istakao da prema njegovom mišljenju u Britaniji nema sistemskog rasizma.

Oglasila se i Bakingemska palata 

Britanska kraljevska porodica saopštila je u prvom javnom oglašavanju nakon intervjua Harija i Megan da ih je rastužilo saznanje o iskustvima koja su imali princ i njegova supruga, navodeći da će razmotriti pitanja koja se odnose na rasu, o kojima je par govorio u intervjuu američkoj voditeljki Opri Vinfri.

- Cela porodica je bila tužna kada je u potpunosti saznala koliko je poslednjih nekoliko godina bilo teško za Harija i Megan. Pitanja koja su pokrenuta, posebno ona o rasi, zabrinjavajuća su - naglašeno je i saopštenju i dodato da će Hari, Megan i Arči uvek biti voljeni članovi porodice.

- Megan pokušava da igra na tu kartu, jer to je jedan antimonarhistički pokret u Americi i delom u Britaniji, koji se danas očituje kroz pokret „Blek lajvs meter“ i „Antifu“, čitavu mrežu pokreta koja je nastala poslednjih godina. A da rasizma u Britaniji nema, najbolje pokazuje primer Bakingemske palate, u kojoj rade ljudi svih boja i rasa. Tu je Meganina greška. Međutim, intervju je očigledno namenjen američkoj javnosti i američkoj političkoj eliti, jer takva priča tamo prolazi - dodao je za kraj Ljepojević. Kraljica Elizabeta se oglasila nakon intervjua Megan i Harija, EVO ŠTA IM JE PORUČILA!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading