TINEJDŽERKA KRISTINA otvorila lažnu internet prodavnicu pa postala HEROJ! Žene se pretvaraju da kupuju pa joj poveravaju jezive istine o sebi

Autor: Republika

Svet

09.03.2021

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžerka Kristina Pasko iz Poljske, budući da je zainteresovana za zaštitu ljudskih prava, dugo je razmišljala kako bi mogla da pomogne žrtvama porodičnog nasilja. Pandemija joj je ukazala na njegov dramatičan porast i shvatila je da mora brzo da reaguje.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Kristina Pasko

Ova srednjoškolka je pokrenula lažnu stranicu na Fejsbuku pod nazivom "Kemomajl end Pensis", preko koje žene koje trpe nasilje kod kuće mogu to da prijave, dok se sve vreme pretvaraju da kupuju kozmetičke proizvode onlajn, piše "Magazin Novosti".

Čuvši za sličnu inicijativu u Francuskoj, i onda je došla na tu ideju. Tamo je moguće prijaviti nasilje u apoteci, tako što ćete tražiti specijalnu masku na osnovu čega će farmaceut zaključiti da ste zapravo došli da prijavite nasilje.

Stranica koju je kreirala ova devojka, funkcioniše tako što žrtva nasilja uputi zahtev za kupovinu određene kreme, a umesto prodajnog lica odgovor dobije od psihologa. On žrtvu prvo pita koliko dugo ima "probleme sa kožom", "da li oštećena koža reaguje na alkohol" i slična pitanja. Ukoliko osoba potvrdi "porudžbinu" i ostavi adresu i druge podatke, zahtev se prosleđuje nadležnim službama koje će doći da ispitaju slučaj.

Kristina nije imala nikakva velika očekivanja od ovog projekta i mislila je da će služiti samo prijateljima na njenim društvenim mrežama.         

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading