GRAĐANI NISU MOGLI DA DOČEKAJU: U Istanbulu prva subota BEZ POLICIJSKOG ČASA od decembra!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.03.2021

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Istanbula iskoristili su prvu subotu nakon nekoliko meseci bez policijskog časa za šetnju plažama i parkovima.

RepublikaFoto: pixabay.com

U Turskoj je ranije ovog meseca počelo ublažavanje restriktivnih mera borbe protiv pandemije kovida-19 i to shodno kontrolisanoj normalizaciji koju je najavio predsednik Redžep Tajip Erdogan, objavila je agencija Anadolija.

Uprkos tome što se nakon izvesnog vremena ne primenjuje dvodnevni policijski čas tokom vikenda, u gradu na dva kontinenta nema gužvi.


Vikend bez ograničenja kretanja počeo je mirno i na Trgu Taksim i ulici Istiklal, jednim od najprometnijih područja Istanbula.

Građani su šetali i bavili se sportom na plaži Kadebostani.

Širom Turske od 7 do 19 sati dozvoljen je rad restoranima, poslastičarnicama, kafeterijama, čajdžinicama i sličnim uslužnim objektima koji mogu da koriste do 50 odsto kapaciteta.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tako su restorani u Istanbulu počeli da primaju goste. Meštani nakon nekoliko meseci imaju priliku da jedu van svojih domova, a osoblje i dalje upozorava na preventivne mere nošenja maski i održavanja fizičke distance.


Pored primanja prvih gostiju, istanbulski ugostitelji nastavili su ida pružaju uslugu dostave koja im je proteklih sedmica bila jedini način rada.

Policijski čas od 21 sat u petak do pet sati u ponedeljak na snazi je bio od 1. decembra 2020. godine, a trebalo bi u potpunosti da bude ukinut na područjima niskog i srednjeg rizika.

Izuzetak su distrikti koji su zbog loše epidemiološke slike proglašeni visokorizičnim i ublažavanje mera u njima je odloženo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading