AUSTRIJANCI PARALISALI BEČ ZBOG KORONE! Jedni hoće zatvaranje, drugi slobodu, ali uglas viču: Kurc mora da ode!

Autor: Republika

Svet

06.03.2021

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi protest, organizovan zbog odgovora vlade Sebastijana Kurca na pandemiju korone, izazvao je haos u austrijskoj prestonici Beču.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Protest u srcu Beča 

Centar glavnog grada Austrije, Beč, ponovo su preplavile stotine demonstranata koji izlaze na ulice kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog ograničenja koja je vlada predvođena kancelarom Sebastijanom Kurcom nametnula kako bi sprečila širenje koronavirusa.

I dok se jedna grupa demonstranata protivi novim vladinim ograničenjima i zatvaranjima najvećeg dela biznisa, druga grupa kontrademonstranata podržava mere koje su stupile na snagu 12. februara.

Međutim, ono što je i jednim i drugim zajedničko jeste da uglas pozivaju na Kurcovu ostavku, budući da veruju da njegov kabinet nije adekvatno odgovorio na krizu koju je izazvao opaki virus. 

- Kurc mora da ode - piše na transparentima koje učesnici protesta nose kroz austrijsku prestonicu. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc u neprilici 

Podsetimo, prošlog meseca austrijske vlasti su otvorile škole, frizerske salone i muzeje, dok su zabavni sadržaji ostali zatvoreni usled velikog broja infekcija. U proteklih nekoliko nedelja na hiljade ljudi izašlo je na ulice Beča protestujući protiv zatvaranja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading