PUTIN NAJAVIO: Globalizaciji se bliži kraj! SVET SE DELI NA DVE VALUTNE ZONE!

Autor: Republika

Svet

03.03.2021

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ekonomista Mihail Hazin smatra da je svet na ivici promena bez presedana. Stručnjak je apsolutno uveren da će, uskoro, planeta biti podeljena u odvojene valutne zone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

O ovome je govorio još 2003. godine kada je objavio svoju knjigu Propadanje carstva dolara i kraj Pax Americana.

Već tada, Hazin je počeo da primećuje znakove da se proces globalizacije bliži kraju i da će međunarodna zajednica slediti put formiranja "zatvorenih savezništva država" sa svojom industrijom, valutom, pa čak i Internetom, piše Intermagazin.

Hazin je nedavno skrenuo pažnju i na činjenicu da je o sličnom konceptu govorio i ruski predsednik Vladimir Putin tokom govora na Svetskom ekonomskom forumu, u Davosu.

Prema rečima stručnjaka, ruski lider je u svom govoru upozorio šefove drugih država na predstojeću podelu sveta na različite valutne zone.

Ekspert je takođe dodao da će neizbežni proces započeti odmah nakon što se Sjedinjene Države suoče sa nezapamćenim ekonomskim kolapsom.

Tada će se svetske sile brzinski osloboditi američkog dolara, usled čega će on prestati da bude merilo vrednosti.

Upražnjeno mesto popuniće zlato i na taj način najaviti povratak međunarodne zajednice na davno zaboravljeni instrument.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading