Bajden: Do kraja maja ćemo imati dovoljno vakcina za sve

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.03.2021

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da će SAD imati dovoljno vakcina za svaku odraslu osobu do kraja maja, dva meseca ranije nego što je administracija prethodno procenila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Bajdenova administracija radi na povećanju ponude i distribucije tri odobrene vakcine, prenosi NBC Njuz.

Ovome će doprineti sporazum sklopljen između farmaceutskih kompanija Merk i Džonson&Džonson, kojem je posredovala Bajdenova administracija, a nakon što su zvaničnici saznali da Džonson&Džonson zaostaje u proizvodnji svoje vakcine.

Sada će se dva Merkova postrojenja koristiti za proizvodnju vakcine, rekao je jedan zvaničnik administracije.

Merk je pokušao da proizvede sopstvenu vakcinu, ali je krajem januara objavio da prekida razvoj svoja dva kandidata nakon što su podaci ranih kliničkih ispitivanja pokazali loš imunološki odgovor.

Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, više od 15 odsto ljudi u SAD do sada je primilo najmanje jednu dozu vakcinacije protiv kovid-19.

Savezna vlada će ove nedelje isporučiti 15,2 miliona doza državama, u odnosu na 14,5 miliona prošle nedelje i gotovo dvostruko više doza u poređenju sa dozama otpremljenim pre Bajdenove inauguracije, izjavila je u utorak sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki, a podseća NBC Njuz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading