PACOVI PREPLAVILI LONDON ZBOG KORONE! Ulaze u kuće i uništavaju sve redom, pojeli i živog zeca ljubimca

Autor: Republika

Svet

27.02.2021

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porast broja glodara u britanskoj prestonici povezan je sa smanjenim brojem radnika deratizacije usled pandemije kovida-19, a poseban problem je nastao zbog zatvaranja restorana jer su životinje počele da upadaju u privatne objekte u potrazi za hranom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Britanska prestonica London ovih dana muči muku zbog najezde pacova, koji su se namnožili u ogromnom broju zbog smanjenja broja radnika u firmama za deratizaciju usled pandemije koronavirusa.

Da stvar bude strašnija po stanovnike čuvenog grada, glodari su počeli da ulaze u kuće i uništavaju sve na šta naiđu u potrazi za hranom, budući da je usled pandemije većina restorana, u čijim su podrumima oni bili redovni "gosti", zatvorena. 

- Porodice u ovoj situaciji više vremena provode kod kuće, gde i jedu, pa je i više otpada, a to mami pacove u naselja - objašnjavaju oni kojima je posao da uništavaju štetočine. 

Jedan od njih, Pol Klejdon, ispričao je britanskim medijima zastrašujuću priču sa kojom se susreo.

- Kod šume Eping, na istoku Londona, ubio sam čitavu koloniju pacova koji su u dvorištu jedne kuće kopali tunel da bi odozdo upali u kavez sa zecom kućnim ljubimcem i živog ga pojeli. Bojim se da bi se London mogao silno iznenaditi kada se ponovo otvori - upozorio je još Klejdon, aludirajući na činjenicu da se brojna preduzeća i poslovne zgrade nisu držale plana za suzbijanje štetočina tokom pandemije koronavirusa.

Foto: printscreen/Sky News
Mediji bruje o zastrašujućoj situaciji u britanskoj prestonici 

- Pacovi su se sada i raskrupnjali. Nije neobično da uhvatim ponekog dugačkog i 40 centimetara. Zato su mi potrebne jače zamke i više otrova nego ranije - dodao je Klejdon. 

Britansko udruženje za suzbijanje štetočina (BPCA) koje predstavlja 700 hvatača napasti, saopštilo je da su njegovi članovi izvestili o povećanju broja prijava pacova za 51 odsto tokom prvog "zaključavanja" u proleće 2020. i još za 78 odsto samo u novembru posle drugog "lokdauna". 

Inače, niko zapravo ne zna koliko pacova ukupno ima u Londonu, a istraživanja istrebljivača tvrde da bi moglo da ih bude i do 20 miliona, dok je ljudskih stanovnika tog grada svega devet miliona. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading