CIA REŠILA MISTERIJU: Saudijski princ naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija!

Autor:

Svet

26.02.2021

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajdenova administracija skinula je oznaku tajnosti sa izveštaja američke obaveštajne službe o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija. U izveštaju se sugeriše da je saudijski princ Mohamed bin Salman odobrio operaciju u Istanbulu da se novinar "zarobi ili ubije".

Džamal Kašogi

Te procene su, kako se navodi u izveštaju koji je objavila Kancelarija direktora nacionalne obaveštajne službe, bazirane su na osnovu "kontrole pri donošenju odluka" koju saudijski princ ima u zemlji, prenosi Sputnjik.

"Od 2017. godine, princ ima apsolutnu kontrolu nad bezbednosnim i obaveštajnim organizacijama, zbog čega je malo verovatno da bi saudijski zvaničnici izveli operaciju takve vrste bez njegovog odobrenja", piše u sažetku izveštaja.

Dodaje se da je princ smatrao da Hašogi predstavlja pretnju po kraljevinu, kao i da je podržavao nasilne mere da se novinar ućutka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading