OPTUŽEN ZA SILOVANJE?! Depardje u svom stanu napastvovao koleginicu od 20 godina

Autor: Republika

Svet

24.02.2021

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski glumac ipak je kažnjen za slučaj iz 2018. iako je optužnica prvo odbačena zbog nedostatka dokaza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žerar Depardje optužen je za slučaj iz 2018. 

Čuveni francuski glumac Žerar Depardje (73) ponovo se našao u nezgodnoj situaciji nakon što je optužen za slučaj silovanja i seksualnog uznemiravanja iz 2018, iako je optužba odbačena 2019. zbog nedostatka dokaza.

Njega je, podsetimo, pre tri godine za napastvovanje optužila koleginica, koja je u to vreme imala samo 20 godina, a koja je tvrdila da ju je Depardje silovao u svom stanju u Parizu. U pitanju je ćerka glumčevih prijatelja, pa je on, preko svojih advokata, tvrdio kako su takve optužbe sramne i besmislene. 

Iako je slučaj brzo odbačen, istraga je ponovo pokrenuata na inicijativu porodice žrtve u decembru 2020, što je rezultiralo time da glumac brzo bude i optužen. Visina kazne još nije saopštena, pa je glumac na slobodi, ali pod sudskim nadzorom. 

Depardje je jedan od najpoznatijih francuskih glumaca, poznat po filmovima poput Zelena karta i Sirano, koja mu je donela nagradu na Kanskom festivaliu za najboljeg glumca. 

Poslednjih godina bio je u centru pažnje zbog oštrih kritika na račun francuskih vlasti i poreskih zakona, pa se u znak protesta preselio se u Belgiju. Pre osam godina dobio je rusko državljanstvo, na osnovu dekreta koji je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Godinu dana kasnije, Depardje je bio gost Srbije kada je u Jugoslovenskoj kinoteci dobio najveće priznanje – Zlatni pečat. Tada je rekao kako je "Srbija mala, ali velika zemlja".  

 

 

      

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading