JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLENA U ISTORIJI VELIKE BRITANIJE: Policija otkrila više od 2 tone kokaina! Droga nađena među bananama

Autor: Republika

Svet

21.02.2021

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isporuka kokaina teška oko 2,3 tone i vredna više od 200 miliona evra, pronađena je u kontejneru sa bananama koji je stigao u Veliku Britaniju iz Kolumbije, javio je danas BBC.

Isporuka je stigla u primorski grad Portsmut, gde je policija odmah zaplenila drogu, saopštila je Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA). 

 

Palete su bile pune paketa droge, a isporuka je trebalo da dođe do severnog Londona.

Deset ljudi je uhapšeno povodom krijumčarenja droge, a zaplenjena količina je jedna od najvećih u istoriji Velike Britanije.

 

Droga je stigla prvo u Portsmut, gde je izvršena zaplena, a onda su palete puštene da stignu do krajnjeg odredišta, u naselju Totenhem, u Londonu. 

Policija je krenula u akciju kada je sakupila dovoljno dokaza na licu mesta, a na video kamerama koje su bile zakačene za odela pripadnika zakona se vidi kako policija upada u skladište gde je trebalo da se isporuči kokain.

Prethodna velika zaplena droge dogodila se u martu, kada je britanska policija zaplenila 4,2 tona droge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading