GODINA DANA OD UVOĐENJA PRAVOG "LOKDAUNA" U EVROPI! Dok su oni zapanjeno brojali mrtve, ostatak kontinenta živeo ni ne sluteći šta se sprema!

Autor: Republika

Svet

21.02.2021

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ovog vikenda se navršava godinu dana otkako je Italija zbog korone prva u Evropi uvela lokdaun - zatvaranje je obuhvatilo određene regije, poput Lombardije i Emilija-Romanja, i specifične sektore kao što su delom škole, a drastične mere su šokirale svet, piše Gardijan.

Foto: Tanjug/AP

U tom trenutku, Italija je imala 152 registrovana slučajeva i troje preminulih od kovida, pa je sve delovalo kao preterana reakcija, dodaje se u tekstu.

Međutim, kako su dani prolazili, mere su postajale sve restriktivnije - do 4. marta sve škole u Italiji su zatvorene, a nedelju dana kasnije, cela zemlja je bila pod lokdaunom.


Do 12. marta preminulo je više od 1.000 ljudi, a samo za još četiri dana, umrlo je još 1.000.

- U većini zemalja su u to vreme trajale žurke, kada su Italijani bili zarobljeni u svojim domovima, gledajući na televiziji scene kao iz filmova o apokalipsi - medicinare u specijalnim odelima, bolnička odeljenja prepuna boca za kiseonike i mrtvačnice tako nabijene kovčezima da je vojska bila pozvana u pomoć - podsetio je Gardijan.

Uskoro, Italija je imala skoro 1.000 mrtvih na dan, a lokalne novine bile su prepune čitulja.

 

 

Komentari (0)

Loading