SAMO TRI PREŽIVELA: U Indoneziji se nasukalo par desetina kitova, mladunci se jedva odvojili od uginulih majki!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.02.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo tri od 45 grind kitova kratkih peraja preživelo je masovno nasukavanje danas u plitkim vodama na indonežanskom ostrvu Madura, u provinciji Istočna Java, saopštile su indonežanske vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Rojters prenosi da su volonteri i lokalne vlasti uspeli da vrate natrag u more tri pilotska kita, kako ih još zovu, sa plaže Modung, a guvernerka provincije Istočna Java Hofifa Indar Paravansa rekla je da vlasti istražuju uzrok smrti, dok će ostaci uginulih životinja biti zakopani u blizini obale.

- Dobrovoljci koji pomažu da se kitovi vrate u okean rekli su da su se neki od njih ponovo vratili na obalu jer su njihove majke još bile nasukane na plaži - saopštila je Paravansa, navodi agencija.

Prema podacima sajta "Whale Stranding Indonesia“, prošle godine je u zemlji bilo 59 ovakvih incidenata na obalama Indonezije, u kojima su najviše bili nasukani dugonzi i delfini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading