NEMCI NEĆE DA SE VAKCINIŠU: Bild tvrdi da bi građane JEDNA stvar motivisala na imunizaciju!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.02.2021

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački Dojče vele pozabavio se vakcinacijom u Nemačkoj, pa navodi da najpre nije bilo dovoljno vakcina, a onda i Nemci nisu hteli da se vakcinišu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Pozivajući se na list Bild, DW piše da bi građane motivisalo kada bi se javno vakcinisala kancelarka Angela Merkel, a kao drugi problem navodi se odbijanje građana da se vakcinišu vakcinom AstraZeneke.

Nemci nisu baš pohrlili na vakcinisanje kao što se očekivalo, a poseban problem predstavlja vakcina AstraZeneka u koju građani očigledno nemaju previše poverenja, navodi DW.

Kako izveštava Bild, do sada je iskorišćeno samo 11 odsto raspoloživih doza, pa je tako u saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg upotrebljeno samo 309 od ukupno 100.800 doza, a u Brandenburgu - nijedna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Bild smatra da bi kancelarka svojim primerom trebalo da podstakne građane na vakcinisanje, međutim, ona je izjavila da će se vakcinisati kada na nju dođe red, što su mnogi političari i stručnjaci ocenili kao grešku.

- Sigurno bi bio vrlo pozitivan signal kada bi se kancelarka Merkel i predsednik Štajnmajer uskoro javno vakcinisali. To stvara poverenje - izjavio je za Bild Mihael Tojrer, potpredsednik poslaničkog kluba liberala.

Šef najveće nemačke PR agencije "fischerAppelt" Dirk Beninghof kaže da bi vakcinisanje poznatih osoba sigurno imalo ođeka i podstaklo bi građane na vakcinisanje.

Nemačka vlada je na kampanju za podsticanje na vakcinaciju od 27. decembra do danas već potrošila 25 miliona evra, a Bild upozorava da je hitno potrebna bolja reklama i citira izjavu poznatog virologa Kristijana Drostena da je vakcina AstraZeneke daleko bolja nego što se misli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading