PUTIN OČITAO BUKVICU ZAPADU: Rusi nikad neće zaboraviti mračnu stranu istorije, znam šta radite sa Severnim tokom 2

Autor: Republika

Svet

17.02.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Kremlja na sastanku s članovima Dume pretresao sve izazove sa kojima se trenutno suočava njegova zemlja, poručivši neprijateljima da dvostruki standardi kod njega neće proći.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin  

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je oštru poruku svima onima koji pokušavaju da ugroze njegovu zemlju, poručivši im da Ruska Federacija nikad neće zaboraviti mračne strane istorije i pokušaje pojedinih država da Moskvu bace na kolena.

On se osvrnuo i na aktuelni rivalitet Moskve i Zapada u vezi s rusko-nemačkim projektom Severni tok 2, istakavši da mu je jasno da pojedinci, pre svega SAD, traže obustavu izgradnje tog energetskog sistema jer im on kvari ostvarivanje njihovog geostrateškog projekta zvanog "Ukrajina". 

Rusija je spremna na zajedničke napore i saradnju sa svim narodima Evrope, ali neće zaboraviti mračne strane istorije, uključujući one koje su povezane s genocidom nad sovjetskim narodom tokom Drugog svetskog rata - bio je jasan Putin koji je održao video-sastanak s liderima državne Dume, a zatim poslao jasnu poruku Zapadu kada je u pitanju Severni tok 2. 

- Oni napadaju naš projekat jer hoće da nas primoraju da platimo zbog kvarenja geopolitičkog projekta Zapada u Ukrajini. Među sredstvima kojima se oni služe za postizanje svojih ciljeva jeste i zatvaranje ruskih televizija u Ukrajini i baltičkim zemljama - naglasio je šef Kremlja aludirajući na činjenicu da je Severni tok 2, kojim će ruski gas biti direktno isporučivan Nemačkoj, razbesneo Amerikance jer će se novim trasama za ruski energent zaobilaziti ukrajinska teritorija.

Pentagon: Rusija je pretnja za sve članice NATO 

Rusija predstavlja očiglednu opasnost za sve saveznike u NATO, uključujući Ameriku, jer koristi vojnu silu za ostvarenje svojih ciljeva, rekao je predstavnik američkog Ministarstva odbrane. Kako je dodao, u Vašingtonu vide da Rusija želi da potkopa bezbednost i stabilnost u čitavom svetu svojim autoritarnim pristupom.

- To vidimo i u njenoj saradnji s Kinom - navedeno je na brifingu u Pentagonu.

S druge strane Sjedinjene Države nameravaju, istakao je on, da promovišu sopstvene interese i da primoraju Moskvu da „odgovara za svoje nerazumne i agresivne postupke“.

Podsetimo, generalni-sekretar Alijanse Jens Stoltenberg rekao je ranije da je NATO spreman i za konfrontaciju i za saradnju sa Rusijom.

Zatvaranje tri televizijska kanala u Ukrajini jeste ispoljavanje dvostrukih standarda u shvatanju slobode govora. Jednim potezom olovke su ih zatvorili i svi ćute! A neki čak na to gledaju i sa odobravanjem i tapšu ih po ramenu - primetio je predsednik i istakao kako se ista stvar dogodila i u Letoniji.

Jednim udarcem ugasili su 16 naših medija u toj zemlji... Gde su ocene naših zapadnih tragača za istinom po ovom pitanju i procene šta se tamo u Evropi događa sa slobodom govora? Nema nikakvih procena. Čini se kao da to tako i treba da bude, jer je to navodno borba protiv propagande. A to što oni rade nije propaganda? A šta je to onda? To su sredstva za postizanje njihovih geopolitičkih ciljeva, u ovom slučaju, u odnosu na našu zemlju - zaključio je Putin. 

Šef Kremlja se osvrnuo i na predstojeće izbore za Državnu Dumu koji su zakazani za septembar ove godine, a koji, kako je naglasio, moraju da prođu bez stranog mešanja. 

Izbor državljana Rusije tokom glasanja na parlamentarnim izborima za Državnu dumu mora biti zaštićen od bilo kakvih pokušaja mešanja, ona se ne smeju dozvoliti - rekao je Putin.    

 

 

 

     

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

20.05.2021 19:00

Amere štite dva okeana ali neće moći ad se sačuvaju Božijeg suda!