(FOTO, VIDEO) HISTERIJA ZBOG TRAMPA NA FLORIDI! Žene vrištale i padale u nesvest kad su videle bivšeg predsednika

Autor: Republika

Svet

16.02.2021

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doskorašnji šef SAD pojavio se prvi put u javnosti nakon što za vikend u Senatu nije osuđen za podsticanje pobune 6. januara i upad demonstranata u Kapitol Hil, pa mu je priređen doček za pamćenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pristalice bivšeg lidera SAD nisu mogle da zadrže suze 

Donedavni predsednik SAD Donald Tramp dočekan je na Floridi po povratku sa golf-vikenda kao pravi heroj - na stotine ljudi mahalo je zastavama s njegovim imenom, fotografijama i natpisima "Učinićemo Ameriku opet velikom", dok mnoge pripadnice nežnijeg pola nisu mogle da zadrže suze. Pojedine su izgubile svest dok su u transu ponavljale ime bivšeg predsednika.  

Skup podrške Donaldu Trampu organizovan je nedugo nakon što on za vikend u Senatu propao pokušaj demokrata da ga osude za podsticanje pobude 6. januara i upad demonstranata u Kongres. 

Upravo je prilikom povratka u Palm Bič na Floridi Tramp prvi put viđen u javnosti otkad mu je počelo suđenje, a prema navodima medija, činilo se kao da je i on sam zbunjen dočekom koji mu je organizovan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp oduševljeno mahao okupljenim pristalicama 

- Uskoro ćemo izaći u javnost sa projektom za našu svetlu, savršenu i neograničenu američku budućnost. Naš istorijski, patriotski i predivni pokret da učinimo Ameriku opet velikom samo što je počeo - poručio je bivši šef SAD svojim pristalicama nakon oslobađujuće presude u subotu.

Time je, kako se spekuliše, indirektno najavio kandidaturu za predsedničke izbore 2024, od čega demokrate predvođene novim liderom SAD Džoom Bajdenom najviše strepe.         

Podsetimo, Senat je u subotu glasao sa 57 glasova za i 43 protiv za osudu Trampa, međutim, bilo je potrebno da još 10 Senatora podrže tu ideju kako bi ona bila prihvaćena potrebnom dvotrećinskom većinom. Demokratama nije pomoglo ni to što je na njihovu stranu stalo sedmoro republikanaca, Trampovih stranačkih kolega, koji su okrenuli leđa bivšem šefu SAD. 

U pitanju su Ričard Ber iz Severne Karoline, Bil Kasidi iz Luizijane, Suzan Kolins iz Mejna, Lisa Murkovski sa Aljaske, Mit Romni iz Jute, Ben Sas iz Nebraske i Pet Tumi iz Pensilvanije. Svi oni doživeli su žestoku osudu u svojim državama koje su tradicionalno podržavale bivšeg lidera.   

 

 

 

 

         

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading