KIM DŽONG UN POSTROJIO SARADNIKE: Vi ste nesposobni, zemlja nam je u katastrofalnom stanju

Autor: Republika

Svet

12.02.2021

13:02 >> 13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski vođa je pobesneo zbog enormnog privrednog pada, zbog čega su zapadni mediji odmah počeli sa spekulacijama da će u toj državi biti novih pogubljenja

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un 

Severnokorejski vođa Kim Džong Un žestoko je napao saradnike, optuživši ih da su nesposobni i da je zato situacija u zemlji katastrofalna. 

To su preneli državni severnokorejski mediji, navodeći da je vođa održao sastanak sa najvišim zvaničnicima. 

- Kabinet je propustio da preuzme ulogu u razrađivanju planova za ključne privredne sektore. Previše ste bili usresređeni na puko pokazivanje ekonomskih brojki i ispunjavanje proizvoljnih ciljeva, umesto da ste osmislili jasnu taktiku pokretanja zemlje - poručio je Kim Centralnom komitetu Radničke partije.

Niz prirodnih katastrofa, uključujući poplave i štete od oluja, kao i pandemija koronavirusa teško su pogodili Severnu Koreju koja je na sve to pogođena i strogim međunarodnim sankcijama zbog razvoja nuklearnog programa. 

Zbog pandemije je režim odlučio da zapečati svoje granice, što je pogubno uticalo na trgovinu s Kinom koja je ključ opstanka Severne Koreje.

Zapadni mediji jedva su dočekali vest o Kimovom besu na saradnike, te su brže-bolje počeli da spekulišu da li će u Severnoj Koreji biti novih brutalnih pogubljenja.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading