MLADIĆ IZVRŠIO SAMOUBISTVO ZBOG PROPUSTA NA APLIKACIJI! Dan kasnije stigla poruka: Pogrešili smo, ne dugujete novac!

Autor:

Svet

09.02.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dvadesetogodišnji Aleks Kerns ubio se prošlog juna pogrešno verujući da je izgubio skoro 750.000 USD rizičnom opkladom na Robinhudu, aplikaciju za trgovanje akcijama u kojoj je počeo da trguje kao tinejdžer.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Njegovi roditelji planiraju da u ponedeljak podnesu tužbu, do koje je prvi put došao CBS News, optužujući Robinhud za nepravdu, nepažnju i nepravednu poslovnu praksu.

Iako je misija kompanije da se založi za malog čoveka i "demokratizuje finansije", Aleksova majka i otac kažu u tužbi da je Robinhud ciljao na mlade i neiskusne kupce, a zatim ih naterao da se uključe u rizične trgovinske prakse. A kada je tim investitorima bila potrebna pomoć - kao što je to činio i Aleks dan kad je umro - Robinhud nije pružio "značajnu korisničku podršku", kaže se u tužbi.

Aleks je počeo sa sopstvenom ušteđevinom. To je bio "novac bake i dede", rekao je Dan Kerns, od rođendanskih poklona i gotovine ušteđene od njegovog letačkog spasilačkog posla.

- Svi su rekli da je možda imao ušteđevinu od 5.000 dolara.

 

 

 

Ali Dan i Doroti Kerns nisu shvatili da je Robinhud takođe odobrio Aleksu da kupuje i prodaje opcije, rizičan finansijski instrument sa potencijalom za velike gubitke.

- Ne razumem kako su uopšte dozvolili da se to dogodi - rekao je Dan Kerns.

11. juna 2020. dobio je obaveštenje da je u minusu 750.000 dolara, a zatim i zahtev za podmiri bar 170.000 dolara duga. Na mejl upućen kompaniji, dtigao je automatski odgovor. Kasnije tog dana Aleks se ubio.

Dan kasnije stigao je i odgovor kompanije da je u pitanju greška i da ne duguje ni dolar, prenosi CBS News.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading