Rusi proteruju albanskog diplomatu: Proglašen personom NON GRATA

Autor:

Svet

08.02.2021

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je donela odluku da protera albanskog diplomatu, javlja Sputnik, pozivajući se na saopštenje ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Sergej Lavrov

Kako navode, proterivanje je usledilo nakon nedavne odluke vlasti u Albaniji da proteraju ruskog diplomatu zbog navodnog kršenja korona mera.

U soapštenju se navodi da je albanski izaslanik u Rusiji pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova i rečeno mu je da je sekretar albanske ambasade proglašen za personu non-grata.

Diplomati je dat rok od 72 sata da napusti Rusiju.

Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Albanije saopštilo je 21. januara da je ruski diplomata Aleksej Krivošejev proteran iz Albanije jer je prekršio mere za suzbijanje epidemije korona virusa.

Tirana je tvrdila da je ruskoj strani od aprila prošle godine više puta skrenuta pažnja u vezi sa ponašanjem Krivošejeva, dok ambasada Rusije u Tirani smatra da je odluka o proterivanju ruskog diplomate neosnovana.

Objašnjeno je da je Krivošejevu početkom novembra prošle godine dijagnostikovan kovid-19 i da se on, u skladu sa medicinskim protokolom, dve sedmice nalazio u samoizolaciji, zajedno sa članovima svoje porodice, piše Telegraf

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading