KRIV ŠTO JE ŽIV I NE ZANIMAJU GA PARE! Nemac pre svih izumeo vakcinu protiv korone, testirao je na sebi i dobrovoljcima, ali popio KRIVIČNU PRIJAVU!

Autor: Republika

Svet

08.02.2021

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izumitelj!

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ilustracija

Nemački lekar Vinfrid Šteker, koji je sam napravio vakcinu protiv korona virusa, i njom vakcinisao porodicu i prijatelje, dobio je krivičnu prijavu.

Šteker, koji u Libeku ima malu kliničko-imunološku laboratoriju, razvio je korona vakcinu.

Tu vakcinu najpre je testirao na sebi, posle čega je 8. maja objavio da je imun na korona virus, prenosi Tanjug.

Zatim je vakcinisao svoju decu i suprugu, kao i 100 dobrovoljaca.

Posle uspešnog testiranja svoje vakcine, obratio se predsedniku Paul Erlih instituta, ustanove nadležne za odobrenje cepiva.

Šteker je Institutu saopštio da ima delotvornu vakcinu sa kojom bi mogla da se obavi vakcinacija, i čekao je na pozitivan odgovor.

Međutim, umesto odgovora, Šteker je dobio poziv policije sa informacijom da je protiv njega pokrenut istražni postupak zbog kršenja zakona o lekovima.

Štekerov advokat zatražio je da se obustavi istražni postupak i naglasio da je njegov štićenik svoju vakcinu davao u okviru "individualnih pokušaja lečenja", što ne iziskuje dozvolu za proizvodnju.

Pored toga, navodi i da su svi dobrovoljno primili tu vakcinu.

 
Šteker je uveren da bi njegovom vakcinom u roku od pola godine moglo biti vakcinisano tri četvrtine stanovništva Nemačke.

On na vakcini, kako je kazao, nije želeo da zaradi novac, već mu je bilo bitno da se pandemija stavi pod kontrolu, pa je želeo da svoju formulu podeli sa svetom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading