NA LETO KREĆE VAKCINACIJA DECE: Vodeći epidemiolog rešio sve dileme

Autor: Tanjug

Svet

05.02.2021

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči rekao je da se nada da će uskoro biti objavljeni podaci koji će podržati vakcinaciju starije dece protiv korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je rekao da se nada da će, nakon što budu objavljeni rezultati studija, od kasnog proleća ili početkom leta početi vakcinacija dece od 12 do 17 godina, prenosi Si-En-En.

- Kada budemo imali više podataka, moći ćemo da vakcinišemo i mlađu decu, a sve to će pomoći da se smanji širenje virusa - napisao je Fauči na Tviteru tima Bele kuće zaduženog za borbu protiv kovida-19.


Na pitanje da li su deca bezbedna ako su u jednoj zajednici svi odrasli vakcinisani, a deca nisu, Fauči je odgovorio da je "situacija u bilo kojoj društvenoj zajednici ključni faktor" i dodao da sve dok je visok broj zaraženih, svi moraju da vode računa o bezbednosti tako što će nositi maske i držati fizičku distancu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading