OPTUŽBE NA RAČUN PREDSEDNIKA RUSIJE: Navaljni na ročištu nazvao Putina "MALIM LOPOVOM"

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.02.2021

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni pojavio se danas na ročištu u Moskvi, gde je ismevao tvrdnje da je prekršio odredbe uslovnog otpusta dok je bio u komi i izneo je uvrede na račun ruskog predsednika Vladimira Putina kojeg je nazvao "malim lopovom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Navaljni je na ročištu zahtevao da zna mu neko objasni kalo je to mogao da obavesti vlasti o tome gde se nalazi dok je bio u komi, prenosi CNN.

- Zašto sedite ovde i govorite sudu da niste znali gde sam? Pao sam u komu, zatim sam bio u intenzivoj nezi, pa na rehabilitaciji. Kontaktirao sam svog advokata da vam pošalje obaveštenje. Imali ste adresu , moje kontakt podatke. Šta sam još mogao da učinim da vas obavestim - pitao je Navaljni.


- Predsednik naše zemlje rekao je uživo u etru da me je pustio na lečenje u Nemačku, a ni vi to niste znali - dodao je.

U drugom ispadu, Navaljni je Putina opisao kao "malog lopova u svom bunkeru" koji "ne želi da kročim nogom u zemlju u Rusiji", kao i da ga je "uvredio činjenicom da je preživeo", prenosi CNN.

Navaljni je takođe rekao da će Putin ući u istoriju kao "trovač gaća".

- On se ne bavi geopolitikom, on održava sastanke o tome kako da maže donji veš hemijskim oružjem - rekao je Navaljni za Putina.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksej Navaljni

Opozicionar je ranije izjavio da je na prevaru izvukao od agenta Federalne službe bezbednosti (FSB) informaciju da je nervni agens novičok bio ubačen u njegov donji veš i da je tako otrovan.


Istraga CNN i sajta Belingket u decembru je povezala FSB sa trovanjem Navaljnog, uočivši kako je elitna jedinica u agenciji godinama pratila aktivistu i njegov tim, uključujući putovanje u Sibir kada je Navaljnom pozlilo zbog navodne zloženosti novičoku.

Sam Putin je u decembru rekao da bi, da su ruske službe bezbednosti želele da ubiju Navaljnog, "taj posao i završile".

Navaljni je priveden po povratku u Moskvu 17. januara, nakon što se oporavio u Nemačkoj od navodnog trovanja nervnim agensom prošlog leta, a sudi mu se zbog navodnog kršenja uslovnog otpusta u slučaju koji je izazvao proteste širom zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading