NIJE IŠLA U ŠKOLU I RAZVILA JE FIZIČKE PROBLEME: Studija pokazuje da će pandemija ostaviti ZABRINJAVAJUĆE posledice kod dece!

Autor:

Svet

02.02.2021

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema jednom istraživanju Juročajlda, grupe za dečja prava u Briselu, pandemija koronavirusa je stvorila ozbiljan socijalni i emocionalni poremećaj.

RepublikaFoto: Photo by Jan Kopřiva on Unsplash
Foto: Ilustracija

Gotovo godinu dana nakon prvog "lokdauna" u Belgiji, roditelji su i dalje zabrinuti zbog dugoročnog uticaja zatvaranja škola na njihovu decu.

Jedna majka četvoro dece sa juga ove zemlje razgovarala je anonimno sa Juronjuzom, rekavši da se oseća bespomoćno u pokušaju da pomogne svom detetu.

- Bila sam toliko uplašena za svoju ćerku i njeno mentalno zdravlje - rekla je.

"Nije išla u školu. Nije se viđala ni sa prijateljima, ni sa nastavnicima. Zatvorila se u sebe. Razvila je fizičke probleme kako bi na svoj način izrazila da ne razume šta se dešava i da ne može da vidi svoje prijatelje. Kao majci, teško mi je da vidim moju devojčicu u takvom stanju."

- Naša iskustva u detinjstvu traju ceo život, pa će se ono što deca dožive preneti i u odraslo doba - rekla je Jana Heinsvort, generalna sekretarka Juročajlda za Juronjuz.

"Deca rastu kroz društvenu interakciju... ali ovaj nivo prekida, dok se razvijaju i pronalaze svoj identitet, može biti zaista poražavajući.“

Juročajld kaže da zaključavanja i zatvaranje škola ozbiljno pogoršavaju socijalnu nejednakost i da će deca postati dugoročne žrtve pandemije Kovida-19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading