OPA, NEMCI SE UGLEDAJU NA SRBE: Najmoćnija zemlja u Evropi od nas "PREPISUJE" recept za IMUNIZACIJU!

Autor: Objektiv, Republika

Svet

01.02.2021

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka će razmotriti upotrebu ruske i kineske vakcine kako bi proširila vakcinaciju širom zemlje, najavili su lideri pokrajina

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto Ilustracija

Kao pokazatelj toga pod kakvim pritiskom se nalaze politički lideri usled spore distribucije vakcinacije, premijer Bavarske, Markus Zeder je rekao da će Nemačka razmotriti odobravanje ruske sputnjik V i kineske sinovak vakcine, preneo je Gardijan.

U ponedeljak ujutro, njegov kolega iz Brandenburga Ditmar Vojdke saglasio se sa idejom da bi Nemačka trebalo da se okrene i drugim vakcinama, gledajući primer Srbije koja je odmah u startu imunizacije odobrila korišćenje tri vakcine Fajzer, ruska Sputnjik i kineski Sinofarm.

Takav pristup je Srbiji, prema proseku u poslednjih sedam dana, doneo prvo mesto u Evropi po imunizaciji, a treće u svetu po broju vakcinisanih građana na 100 stanovnika, pokazuju zvanični podaci. Prema tim podacima, ispred Srbije u svetu su samo Izrael i Sjedinjene Američke Države.

 

Vojdke je rekao za nemačku državnu televiziju ARD da se koriste sve vakcine koje prođu norme zdravstvenog regulatornog tela, a “to može da se uradi vrlo brzo, kao što je bio slučaj sa Biontekom i ostalim vakcinama”.

-Smatram da je neophodno i moguće da ove vakcine procenimo brzo, ukoliko su dostupne. Ukoliko se ispostave bezbednim i efikasnim, trebalo bi ih koristiti-, rekao je Vojdke.

Nemačka je dosad odobrila vakcine kompanija Fajzer/Biontek i Moderna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading