Naučnici tvrde: Mala šansa da korona uđe direktno u pluća, uradite OVO čim osetite prve simptome kako ne bi došlo do teže faze!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.01.2021

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatnoća da koronavirus uđe direktno u pluća je izuzetno mala, pa pneumonije uglavnom nastaju iz gornjih respiratornih organa, pokazuje najnovije istraživanje koje su mađarski naučnici objavili u Sajentifik Riportsu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema njihovim rezultatima, mogućnost za direktan upad patogena kovida u pluća je izuzetno mala, čak i ako se aerosoli iz kašlja osobe zaražene kovidom udahnu, prenela je agencija MTI.

Proces koji vodi u pneumoniju počinje sa infekcijom gornjeg respiratornog trakta, gde se virus umnožava i prodire niže u respiratorne organe, tvrde naučnici.

Oni su predložili primenu agensa koji smanjuju koncentraciju virusa na sluznici membrana usta i nosa kada pacijent oseti prve simptome bolesti, kao što su kašalj ili nedostatak mirisa ili ukusa, kako ne bi došlo do teže faze, navodi Eotvos Lorant Riserč Netvork u saopštenju.

Naučnici su takođe naglasili važnost smanjivanja koncentracije kovida u vazduhu i predložili često provetravanje prostorija i kašljanje u maramicu, čak i kada je pacijent sam u prostoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading