PRPA, BATO! Ruska Pacifička flota izvela vazdušne manevre, isprepadali SAD i Kanadu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.01.2021

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avijacija u sastavu ruske Pacifičke flote izvela je danas manevre protivpodmorničkim avionima tipa TU-142M3 iznad Beringovog i Čukotskog mora, saopšteno je iz službe za odnose s javnošću Istočne vojne oblasti.

RepublikaFoto: youtube.com/ RT en Español
Foto: Ilustracija

"Danas, 26. januara dva protivpodmornička aviona tipa TU-142 iz sastava mornaričke avijacije Pacifičke flote (Rusije) izvela su redovnu misiju iznad Beringovog i Čukotskog mora. Misija je trajala više od 11 časova, tokom kojih su letelice prevalile put od preko 8.000 kilometara", navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

U međuvremenu, Združena komanda vazdušno-kosmičke odbrane SAD i Kanade (NORD) saopštila je da su dva ruska lovca TU-142 ušla u zonu protivvazdušne odbrane Aljaske, prenosi portal Sputnjik.

Kako su ranije saopštili u Ministarstvu odbrane Rusije, posade protivpodmorničkih aviona TU-142 Pacifičke flote nastavljaju praksu dugih letova u važnim područjima Atlantskog i Severnog Ledenog okeana.

 

 

Svi letovi su u strogom skladu sa međunarodnim pravilima i sporazumima o korišćenju vazdušnog prostora, bez narušavanja granica drugih država, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading