DOSTA IM KORONE! U svetu zavladao opšti haos zbog restriktivnih mera! PLAĆAJU KAZNE, TUKU SE SA POLICIJOM, PALE LABORATORIJE ZA TESTIRANJE...!

Autor:

Svet

26.01.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukobi policije i demonstranata u Holandiji zbog policijskog časa, u Češkoj i Italiji vlasnici restorana ignorišu propise i plaćaju kazne

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Holandska policija upotrebila je vodene topove da bi razbila protest protivnika restriktivnih mera zbog koronavirusa u centru Amsterdama, dok u drugim delovima Evrope ugostitelji zbog velikih gubitaka prkose propisima, zbog čega plaćaju kazne.

U holandskoj prestonici je u nedelju privedeno više od 100 osoba zbog bacanja kamenica i upotrebe pirotehničkih sredstava. Protest je održan dan nakon što je vlada uvela noćni policijski čas, što je prvi takav slučaj od Drugog svetskog rata. Među demonstrantima bilo je i vlasnika restorana koji se protive zatvaranju. Tokom prve večeri policijskog časa demonstranti su u ribarskom selu Urk zapalili laboratoriju za testiranje na KOVID-19 i bacali petarde.

Češki ugostitelji žele da osnuju politički pokret da bi svoje objekte proglasili mestima okupljanja članova organizacije

U Češkoj su vlasnici desetina restorana i kafića tokom vikenda otvorili lokale uprkos zabrani koju su vlasti uvele radi sprečavanja širenja korone, a prethodno su ketering službe prekršile zabranu. Policija je intervenisala u restoranima, tražeći da odmah prekinu rad, a vlasnicima su izricane kazne od 765 evra. Kafići, restorani, barovi i kantine u Češkoj su zatvoreni već tri meseca, a njihovi gubici iznose oko 16 miliona evra. Vlasnici restorana nameravaju da registruju politički pokret, a svoje objekte proglase mestima okupljanja članova organizacije da bi izbegli restrikcije.

Bez jedinstvene politike zaključavanja

- Austrija: prodavnice se otvaraju 8. februara, ketering službe i turistički sektor na rade barem do marta

- Italija: predlaže se novi karantin, kakav je bio za vreme božićnih praznika

- Francuska: verovatno će morati u treći lokdaun tokom školskog raspusta u februaru, koji bi bio produžen za najmanje nedelju dana

- Nemačka: mere zaključavanja trajaće barem do kraja februara ili i tokom marta

- Belgija: do 1. marta zabranjena sva turistička i rekreativna putovanja

 

 

 

U Italiji su u više regiona zabeleženi slučajevi masovnih večera u restoranima zbog kojih je policija izricala kazne i ugostiteljima i njihovim gostima. Italijanski regioni podeljeni su u tri zone - žutu, narandžastu i crvenu, u odnosu na stepen širenja korone, pa u lakše pogođenim područjima ugostitelji traže od vlasti da se dozvoli da zaposleni na pauzama za ručak obeduju u njihovim objektima, a ne da nose hranu sa sobom. Ipak, matematičar Đovani Sebastijani, koji za potrebe Nacionalnog veća za istraživanje pravi matematičke prognoze širenja korone, smatra da je na osnovu najnovijih podataka moguće još jedno potpuno zatvaranje Italije.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading