TRANSRODNE OSOBE MOGU U VOJSKU? Bajden danas POVLAČI Trampovu odluku o ovoj kontroverznoj temi?

Autor: Blic, Republika

Svet

25.01.2021

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka nacija u neizvesnosti!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden

Očekuje se da će predsednik SAD Džozef Bajden već danas ukinuti odluku predsednika Trampa kojom je zabranio transeksualcima da služe u američkoj vojsci.

Trampova zabrana kojoj su se sve vreme podsmevali LGBTQ aktivisti i nazivali je surovom i iracionalnom, prvi put je predstavljena javnosti preko Tvitera u julu 2017. godine.

Tramp je tom odlukom ukinuo prethodno odobrenje transeksualcima da mogu da budu angažovani u vojsci SAD, a koje je doneo predsednik Barak Obama.

RepublikaFoto: pixabay.com

Bela kuća je odbila da prokomentariše najavljeni plan, ali je prošle nedelje sekretarka za informisanje u Beloj kući Džin Psaki najavila da će nova administracija ukunuti zabranu izvršnim aktom u prvim danima Bajdenovog predsedničkog mandata.

Dok je Tramp tvrdio da bi promena pola i hormonski tretman transrodnih osoba bili preskupi za vojsku, u studiji koju je naručio Pentagon navodi se da bi dozvola trašeksualcima da služe u američkoj vojsci imala tek minimalan uticaj na spremnost oružanih snaga i njihov budžet.

 

 

 

U istoj studiji se navodi da u vojsci služi od 1.320 do 6.630 transrodnih osoba

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading