AMERIKANCI POSTAJU SRBI: POTPUNI ZAOKRET u SAD, novi trend se širi u najjačoj sili zapadnog sveta

Autor: Republika

Svet

25.01.2021

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar i književnik Dejan Lučić istakao je da se kreira imidž pristalica Donalda Trampa nalik onome za šta su Srbi važili decenijama unazad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Demonstracije isped Kapitol Hila

Smena vlasti u Americi bila je izuzetno burna i kontroverzna. Započeta sumnjivom pobedom demokrate Džoa Bajdena, a završena upadom republikanskih pristalica u Kapitol Hil uz veliku štetu i čak smrtne ishode. 

Koliko god država Srbija i naša emigracija jeste imala sjajne odnose sa Trampom, ipak nije bilo dovoljno da se izbegne dolazak na vlast čoveka koji se devedesetih zalagao za NATO agresiju po nama.

Strućnjak za obaveštajne službe i geopolitiku Dejan Lučić je naveo da se prema simpatizerima doskorašnjeg šega izvršne vlasti SAD orkestrirano prišivaju određene osobine koje su važile stereotipno za Srbije od raspada Jugoslavije: 

- Amerikanci koji su za Trampa sada postaju Srbi. Politički Srbi. Sve što oni kažu se obrće. Svi koji su bili protiv krađe izbora su sada pobunjenici, teroristi, zlotvori, ubice, desničari, nacisti...Novi svetski poredak je novi govor. Pošteni su nepošteni. Pobunjenici su u stvari borci za život - izjavio je Lučić u emisiji "Bez ustručavanja".

Izjavu pogledajte na 00:07:55

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading