SAD: Porast nasilnog ekstremizma u porodici ozbiljna je i sve veća pretnja nacionalnoj bezbednosti

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.01.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden zatražio je od bezbednosnih i obaveštajnih službi da prouče pretnju nasilnog ekstremizma u Sjedinjenim Državama, najavljeno je iz Bele kuće, nakon što je masa demonstranata koji su podržavali bivšeg predsednika Donalda Trampa ranije nasilno upala u američki Kapitol.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
UBIJENA U KAPITOL HILU: Ešli Bebit

- Napad na Kapitol 6. januara i tragične smrti i razaranja koja su se dogodila podvukli su ono što svi znamo: porast nasilnog ekstremizma u porodici ozbiljna je i sve veća pretnja nacionalnoj bezbednosti - saopštila je Džen Psaki, portparol Bele kuće, prenosi AP.

Ona je naglasila da su potrebni novi pristupi i da je ovo pitanje prioritetno za novu američku administraciju.

- Treba učiniti više. Zbog toga predsednik zadužuje tim za nacionalnu bezbednost da izvrši upravo ovu analizu već u toku drugog dana na funkciji - rekla je Psaki.

Procenu ove pretnje treba da izvrše Kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe, FBI i Odeljenje za nacionalnu bezbednost, i ona će se koristiti se kao osnov za dalje postupanje po ovom pitanju , saopštila je Bela kuća.

Ovakvo jučerašnje saopštneje porparola Bele kuće Džen Psaki smatra se priznanjem pretnji po nacionalnu bezbednost koju zvaničnici vide u američkim ekstremistima koji su na nasilje motivisani radikalnim ideologijama, navodi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading