TOTALNI OBRT: PUDŽDEMON SE PREDOMISLIO?

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

13.11.2017

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svrgnuti katalonski predsednik Karles Pudždemon izjavio je da bi mogao da razmotri predlog rešenja španske političke krize, koji ne uključuje secesiju Katalonije, čime bi se ublažilo stav o nezavisnosti koji ga je prošlog meseca koštao funkcije, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karles Pudždemon

- Spreman sam, i uvek sam bio spreman da prihvatim realnost drugačijih odnosa sa Španijom. Ta (druga mogućnost) je još uvek moguća. Ja sam ceo svoj život za nezavisnost, radio sam 30 godina kako bi se na još jedan način Katalonija usidrila u Španiju - rekao je on u intervjuu za belgijski Soar.

Kako se navodi, Pudždemon, koji je ranije insistirao da deklaracija o nezavisnosti treba da bude osnova bilo kakvih pregovora sa španskim premijerom Marijanom Rahojem, uslovno je oslobođen nakon što mu je pružena međunarodni nalog za hapšenje. On je sa četiri bivša katalonska ministra u egzilu u Belgiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading