Postignut dogovor o produženju lokdauna u Nemačkoj

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.01.2021

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel i premijeri 16 nemačkih pokrajina dogovorili su se danas da se u okviru novog paketa mera protiv širenja korona virusa produži trajanje "zaključavanja" za većinu trgovinskih objekata i škola do 14. februara.

RepublikaFoto: Tanjug
Angela Merkel

- Vreme je da se preduzmu preventivne mere protiv pretnje od ovog virusa - izjavila je Merkelova na konferenciji za novinare nakon sastanka sa premijerima nemačkih pokrajina, prenosi Rojters.

Prema novim pravilima, građanima će biti zabranjeno nošenje platnenih maski ili šalova kao zamene za maske u javnom prevozu, javili su ranije nemački mediji.

Iako se poslednjih dana beleži manji broj novoinficiranih, taj pad broja novozaraženih u Nemačkoj mora biti dodatno ubrzan kako bi se sprečio rizik od širenja novog soja koronavirusa.

U poslednja 24 sata registrovano je još 11.369 zaraženih koronavirusom, ukupno 2,05 miliona i još 989 preminulih, ukupno 47.622 od početka pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading