Počela rasprava o Trampovom opozivu: EVO KADA ĆE SE ZNATI DA LI GA ČEKA DRUGI IMPIČMENT

Autor: Blic, Republika

Svet

13.01.2021

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnički dom Kongresa je počeo sednicu na kojoj će razmotriti rezoluciju o opozivu protiv Donalda Trampa, koji predsednika tereti za podsticanje pobune u vezi sa nasilnim neredima na Kapitolu prošle nedelje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ako rezolucija bude odobrena, kao što se očekuje, Tramp će postati prvi predsednik u istoriji SAD koji je ikada dva puta bio opozvan.

Očekuje se da glasanje bude oko 21 sat po našem vremenu (oko 15h po lokalnom).

Džim Mekgavern, demokratski predsednik odbora za pravila, primetio je da se današnje glasanje odvija na "stvarnom mestu zločina" nakon što je nasilna rulja upala u Kapitol. Mekgavern je ispričao kako je Donald Tramp podsticao gomilu na napad na Kapitol, govoreći pristalicama na mitingu da krenu avenijom Pensilvanija dok je Kongres potvrđivao pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

- Video sam zlo - rekao je Mekgavern o izgrednicima.

Predmet će se zatim prebaciti na Senat, gde bi dve trećine senatora moralo da glasa da se Tramp osudi, kako bi bio uklonjen sa funkcije.

Trenutno se čini malo verovatno da bi Senat glasao za rezoluciju, ali izveštaji ukazuju na to da je republikanski lider Mič Mekonel rekao kolegama da veruje da je Tramp počinio teške prekršaje.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading