AMERIKANCI PUSTILI TERORISTU AL KAIDE: Desna ruka OSAME BIN LADENA vršlja po Evropi

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.01.2021

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adel Abdul Bari, koji se smatra portparolom Osame bin Ladena u Evropi, vratio se u Veliku Britaniju nakon što je pre vremena pušten iz američkog zatvora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Osama bin Laden

Adel Abdul Bari deportovan je nakon što je viši njujorški sudija zaključio da ima visok rizik od zaraze kovidom-19, delom i zbog njegove težine, javlja BBC.

Oktobra ove godine američke vlasti odobrile su Barijevo puštanje na slobodu nakon što je odslužio 21 godinu kazne od 25 godina.


Proces je okončan krajem godine, nakon što su američke vlasti uzele u obzir 14 godina koje je proveo u zatvoru u Velikoj Britaniji pre izručenja i njegovo dobro vladanje od tada.

MI5 i antiteroristička policija nadgledaju njegov povratak i preseljenje.
 


Bari je 1998. godine bio evropski publicista za vođe Al-Kaide i rekao novinarima da je teroristička grupa bombardovala američke ambasade u istočnoj Africi.

Bari je rođen u Egiptu, upleten je i u terorističke napade na američke ambasade u Keniji i Tanzaniji 1998. godine, u kojima su ubijena 224 čoveka i ranjeno njih 5.000.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading