DO SADA možda NAJOZBILJNIJE UPOZORENJE Južnoj Koreji?

Autor: Tanjug

Svet

12.11.2017

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD i Južna Koreja započele su zajedničke vežbe ratne mornarice u zapadnom Pacifiku, u kojima učestvuju i tri američka nosača aviona, a koje vojni zvaničnici opisuju kao "jasno upozorenje" Severnoj Koreji.

Cilj vežbi je unapređenje kombinovane operacije i vazdušnih udara

Četvorodnevne vežbe, koje su počele u vodama kod istočne obale Južne Koreje, održavaju se u vreme azijske turneje američkog predsednika Donalda Trampa, kojom dominiraju razgovori o nuklearnoj pretnji Severne Koreje, navodi AP.

Vežbama će se, najverovatnije u ponedeljak, priključiti i tri američke udarne grupe nosača aviona "Ronald Regan", "Teodor Ruzvelt" i "Nimic", saopštio je Generalštab Južne Koreje.

Cilj vežbi je unapređenje kombinovane operacije i vazdušnih udara i prikaz "snažne volje i odlučne vojne spremnosti da se dominantnom silom u slučaju krize porazi svaka provokacija Severne Koreje", saopštila je južnokorejska vojska.

Ovo je, kako je saospštila Sedma flota mornarice SAD, prvi put od vežbi 2007. godine u blizini Gvama da su tri američka nosača aviona zajedno aktivna u zapadnom Pacifiku.

Američki nosači aviona će učestvovati i u odvojenim vežbama, koja počinju sutra, sa tri japanska nosača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading