Američki analitičar savetuje Bajdena: Danas nam nije potrebno samo još jedno resetovanje, nego temeljno preispitivanje odnosa sa Rusijom

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

09.01.2021

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Centra za obaveštajna i globalna pitanja "Majk Rodžers" Džošua Huminski posavetovao je novoj američkoj administraciji na čelu sa Džozefom Bajdenom da preispita odnose sa Rusijom, piše list "Hil".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

- Danas nam nije potrebno samo još jedno resetovanje, nego temeljno preispitivanje odnosa sa Rusijom i iskren pogled na globalnu moć i uticaj Moskve - smatra američki analitičar.

Prema njegovom mišljenju, poslednje četiri godine su bile vreme nestabilne politike koja se vodila prema Kremlju, a tome je prethodila epoha stalnih neuspeha u „ruskoj“ strategiji Sjedinjenih Američkih Država.

- Čudan odnos Donalda Trampa prema Moskvi i Vladimiru Putinu usledio je nakon propalih odluka za vreme Baraka Obame i krajnje rasejanom vladavinom za vreme Džordža Buša - ističe Huminski.

Ekspert ističe da rivalstvo među zemljama ne mora nužno da znači i sukob. Prema njegovom mišljenju, obe strane su zainteresovane za saradnju u borbi protiv terorizma, kao i za razgovor o kontroli strateškog i nuklearnog oružja.

- Radi se o tome da treba sarađivati gde je to moguće, i smanjivati napetost između zemalja - istakao je Huminski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading