TRAŽI TRAMPOV ODLAZAK ZAUVEK: Neznani junak se oglasio posle rušenja Kapitol hila u Vašintonu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.01.2021

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uredništvo američkih novina Volstrit žurnal pozvalo je predsednika Donalda Trampa da podnese ostavku kako bi se izbegao mogući drugi opoziv u Predstavničkom domu.

RepublikaFoto: AP/Evan Vucci
Donald Tramp

Nepotpisani tekst na uredničkoj stranici lista, za koji se smatra da zastupa stavove republikanskog establišmenta, osudio je predsednikove postupke i pozive domonstrantima, za koje je rekao da su "podstakli" nerede u sredu, prenosi BBC.

- Ovo je bio napad na ustavni proces prenosa vlasti nakon izbora. To je takođe bio napad na zakonodavno telo od strane izvršne vlasti koja se zaklela da će držati zakona Sjedinjenih Država. Ovo prevazilazi puko odbijanje da priznamo poraz. Po našem mišljenju, ovo prelazi granice ustava koje gospodin Trump ranije nije prešao. To je za impičment - navodi Volstrit žurnal.

 

 


- Ako gospodin Tramp želi da izbegne drugi impičment, najbolji put za njega bi bio preuzimanje lične odgovornosti i podnošenje ostavke. Ovo bi bilo najčistije rešenje jer bi predsedničke dužnosti odmah predale gospodinu Pensu - predložio je američki list.

Na stranicama Volstrit žurnal u vlasništvu Ruperta Merdoka, republikanski predsednik Tramp bio je često kritikovan u prošlosti, ali ovo je do sada najoštrija poruka upućena odlazećem predsedniku, prenosi BBC.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading