"SEDI DOLE!": Pens osudio dešavanja u Kapitolu, republikanci se umalo POBILI međusobno!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.01.2021

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SAD Majk Pens osudio je nasilno ponašanje pristalica aktuelnog predsednika Donalda Trampa, koji su upali u zgradu Kongresa u pokušaju da blokiraju potvrdu rezultata predsedničkih izbora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pens

- Niste pobedili. Nasilje nikad ne pobeđuje - rekao je Pens.

Pens je rekao da je zgrada na Kapitol hilu obezbeđena i pozvao Senat da se vrati na posao, prenosi Rojters.

Četiri osobe su stradale, a 52 su uhapšene, nakon što su pristalice predsednika Donalda Trampa upale u zgradu Kapitola kako bi sprečile Kongres da potvrdi pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima, izjavio je šef policije u Vašingtonu.

Predstavnički dom: Umalo tuča među republikancima

Dva člana Predstavničkog doma su se sukobili nasred parlamenta nakon što su imali razmimoilaženja oko toga da li da se izbace iz zapisnika primedbe drugih članova.

Počelo je kada se republikanac iz Virdžinije Morgan Grifit usprotivio rečima demokrate iz Pensilvanije Konoru Lambu tokom rasprave o glasovima Elektorskog koledža iz Pensilvanije, preneo je CNN.

U priču su se uključili republikanci Endi Haris i Kolin Olred, koji su vikali jedan na drugog "sedi dole" - "ne, sedi ti dole".

Potom su se našli u klinču, a bar desetak drugih članova je ustalo sa poslaničkih mesta i razdvojila ih - Al Loson sa Floride, Džejmi Raskin iz Merilenda i jedan stariji član osoblja demokrata su pomogli da ne dođe do tuče.

Brzo je ušlo naoružano obezbeđenje i ostalo u sali iz predostrožnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading