Kina: Amerika neka dostavi dokaze da je korona pobegla iz laboratorije u Vuhanu

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

04.01.2021

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izjave zamenika američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Metjua Potindžera da je virus korona SARS-CoV-2 pobegao iz laboratorije u Vuhanu predstavljaju nekvalitetne laži i glasine", izjavila je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

RepublikaFoto: Tanjug/Stefan Vojnić
Vuhan

- Potindžer je visoki zvaničnik i, suprotno očekivanjima, i dalje ponavlja ove nekvalitetne laži i glasine. Zaista se nadam da će američka strana razjasniti da li je ovo Potindžerovo lično mišljenje ili zvanični stav američke administracije - rekla je Hua na brifingu.

Ona je naglasila da su "takozvanu teoriju o veštačkom poreklu virusa ili bekstvu iz laboratorije" opovrgli gotovo svi eminentni stručnjaci u ovoj oblasti, uključujući i američke.

- Ako Sjedinjene Američke Države daju takve izjave, onda tražimo da nam dostave dokaze - istakla je ona.

Ranije je britanski list "Dejli mejl" pisao da je Potindžer izjavio da je najverovatnija teorija prema kojoj je uzrok pandemije bekstvo virusa korona iz laboratorije u Kini. Prema njegovim rečima "sve je više dokaza da je laboratorija najverovatniji izvor virusa".

Ranije je saopšteno da će međunarodna misija koju vodi Svetska zdravstvena organizacija (SZO) otići u kineski Vuhan u prvoj nedelji januara kako bi istražila izvor virusa korona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading