(VIDEO) Kamala Haris primila vakcinu kompanije "Moderna", a onda rekla OVO!

Autor: blic.rs, Republika

Svet

29.12.2020

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamala Haris, izabrana američka potpredsednica, i njen suprug Daglas Emhov primili su vakcinu protiv koronavirusa koju su zajednički proizveli farmaceutska kompanija Moderna i američki Nacionalni institut za zdravlje (NIH).

Foto: twitter.com/CBS News
Kamala Haris

- Jedva da sam išta osetila. Želim da ohrabrim svakoga da se vakciniše. Relativno je bezbolno i bezbedno je. Ovde se radi o spašavanju života, verujem naučnicima - rekla je Haris nakon što je primila vakcinu protiv Kovida-19.

Prethodno je, sredinom decembra, vakcinisan izabrani američki predsednik Džozef Bajden koji je primio "Fajzerovu" vakcinu. Tada je najavio je da će mu borba protiv koronavirusa biti prioritet tokom mandata. Apelovao je i na građane da se vakcnišu kada to bude bilo moguće, prenosi "Glas Amerike".

Nemaju zbog čega da brinu”, rekao je tada Bajden i pozvao građane da budu strpljivi jer će, kako je rekao, biti neophodno vreme da se obezbedi vakcina za sve Amerikance.

U istom intervalu vakcinisan je i potpredsednik Sjedinjenih Država Majk Pens vakcinisan je pred televizijskim kamerama da bi uverio Amerikance da je vakcina bezbedna.

"Ništa nisam osetio. Odlično urađeno. Dolazi nada. Američki narod može da bude uveren da imamo jednu i možda za nekoliko sati dve bezbedne vakcine", rekao Pens nakon što je vakcinisan i ocenio da je brzina kojom je vakcina razvijena "medicinsko čudo".

Odlazeći predsednik Donald Tramp još nije vakcinisan protiv korona virusa. Bela kuća je sredinom decembra objavila da će to biti učinjeno kada njegov lekarski tim odluči da je to najpodesnije, saopštila je Bela kuća. Inače, Tramp je tokom oktobra oboleo od koronavirusa i bio je na lečenju u vojnoj bolnici Volter Rid u vašingtonskom predgrađu Betezda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading