SZO objavila prognozu za narednu godinu: Da li nas 2021. godine očekuje isti pakao?!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.12.2020

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnici su veoma zabrinuti u pogledu budućnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com/WHO

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus upozorio je da će u novoj godini biti zastoja i novih uzazova, apeujući da se pojačaju napori kako bi se osiguralo otkrivanje novih varijanti korona virusa.

Tedros je na onlajn konferenciji za medije, obraćajući se iz Ženeve, upozorio da će biti zastoja i novih izazova u novoj godini, navodeći kap primer pojavu novih sojeva korona vorisa, ali je apelovao u da se pruži pomoć ljudima kojima je teško da se dalje bore, jer su umorni od pandemije.

On je dodao da SZO blisko sarađuje s naučnicima širom sveta kako bi se bolje razumele promene virusa i njihov uticaj.

 

Tedros je u tom smislu istakao važnost povećanja kapaciteta genomskog sekvenciranja u celom svetu, kao i podele informacija sa zdravstvenom agencijom UN-a i drugim zemljama.

Novi soj korona virusa, koji je otkriven u Velikoj Britaniji i Južnoafričkoj Republici i koji je izgleda zarazniji, izazvao je zabrinutost širom sveta i doveo do uvođenja novih restrikcija na putovanja ovog meseca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading